Toekenning Sport & Cultuurprijs 2010

Vrijdag 25 maart 2011     23.38 hr.
WE HEBBEN HEM!!!
De Stichting Sport en Cultuur Stein verleent aan:

KBO Groot Stein
wegens buitengewone verdiensten op het gebied van Sport, c.q. Cultuur in het jaar 2010 voor de categorie:

RABO EREPRIJS
de Sport en Cultuurprijs.

Stein, 25 maart 2011

Als, trotse, voorzitter van uw afdeling wil ik op de eerste plaats alle vrijwilligers van onze afdeling bedanken voor hun inzet. Zonder u, kan een afdeling met, 700 leden, niet naar behoren functioneren. De vrijwilliger staat aan de basis van het winnen van een, zulke prijs.
Ook een grote felicitatie gaat er aan het bestuur van onze afdeling, want de ingeslagen weg van het bestuur blijkt de juiste te zijn. Toch zullen we niet op de plaats rust staan nu wij deze prijs in ontvangst mochten nemen, maar de uitdaging, die het winnen van deze prijs met zich meebrengt verder uitdragen. Wij , het bestuur van KBO Groot Stein staan klaar voor de senioren van onze gemeente Stein, daar waar onze inzet wordt gevraagd.
Proficiat aan al onze, bijna, 700 leden want zonder leden is er geen afdeling.
Onze partners mogen wij zeker niet vergeten, want zij staan aan de basis van een goed functionerend bestuur. Dank je wel Riet, Marcelle, Elly, Mia en Piet.

Herman Stijnen.
(voorzitter KBO Groot Stein).

Huldiging Jean Gelissen

Tijdens de Algemene Ledenvergadering, van 30 maart 2011, werd aan het aftredend bestuurslid Jean Gelissen de zilveren speld van KBO uitgereikt.
De zilveren speld uitgereikt door, de regio voorzitter KBO Westelijke Mijnstreek, Peter Spronk was als dank voor de vele, vrijwillige, werkzaamheden welke hij voor de afdeling, vanaf de oprichting in 2004, uitvoerde.
Nadat hij dit ereteken mocht ontvangen werd zijn echtgenote mede bedankt door de voorzitter van de afdeling Herman Stijnen en memoreerde dat ook Elly, zijn echtgenote, mede aan de basis van de afdeling heeft gestaan.
Daarna volgde een receptie van alle aanwezige leden van de afdeling.

------------------------------------------------------------------------------------------

Een van de hoogtepunten in 2012
was de
5-daagse reis naar de Allgäu in zuid Duitsland

De eerste bus vertrok in mei en de tweede in juni.
Van beide bussen is voor het nageslacht een groepsfoto gemaakt.

De mei-reis:

De juni-reis:

--------------------------------------------------------------------------

Zaterdag 4 oktober 2014
Feestmiddag voor Leden en Bestuur KBO Groot Stein

Met toespraken van o.a.:

- Voorzitter KBO Groot Stein dhr Herman Stijnen
- Namens de Gemeente Stein wethouder Hub Janssen
- Namens KBO Limburg Marie-José Kelleners
- Namens de Leden dhr Jeu Limpens, met aanbieding van onderstaande plaquette

Optredens waren er van o.a.:

- Ons "Huisorkest" voor deze middag Spasbendj Steinder Geweld
- Zangeres Irene Lardy
- Gilbert Petit met de buut "Alloch Toon"
- Het Shanty koor, ontstaan uit eigen gelederen
- De Brikkebekkers, uit eigen gelederen
- Een spetterend slot optreden van de Maastrichtse meidengroep Dé Já Vu

-----------------------------------------------------------------

Zaterdag 30 september 2017
Feestmiddag voor Leden en Bestuur:

15 jaar KBO Afdeling Groot Stein

De middag werd begonnen met een voorstel ronde van het vrijwilligers korps van onze afdeling, die bestaat uit ruim 60 personen.
Voorzitter, Herman Stijnen, stelde deze groep voor aan de ruim 300 aanwezigen, die allen een zitplaats hadden gevonden in een met ballonnen en speciale verlichtte zaal- aankleding.
Hij bleef, tijdens zijn openingswoord, stilstaan bij het thema "Eenzaamheid" onder vooral ouderen. Dit thema zal binnenkort op de agenda van onze afdeling staan.

Tante Agaath (Carola Vergoossen) beet als gekste tante van Limburg de spits af en maakte tijdens deze middag diverse malen haar opwachting. Tijdens de koffie en Limburgse vlaai zong Wim Stijnen bekende Steinder nummers en het nieuwe Besje leedje.
Tijdens de pauze werd een hapje geserveerd en namen: "Die Spatzl" de zaal mee naar diverse uithoeken van de wereld met hun zang en muziek om af te sluiten met luistermuziek van de soliste Heidi Pittie.
Alles bij elkaar een middag om met trots op terug te kijken en de voorzitter memoreerde dan ook tijdens zijn afscheidswoord trots te zijn op deze afdeling die
Krachtig, Bewust en Ondernemend is.

----------------------------------------------------------------------------

10 December 2017 was weer een mijlpaal in het bestaan van de
Afdeling KBO Groot Stein

Het 800e lid werd tijdens de kerstviering door de voorzitter Dhr Herman Stijnen
hartelijk welkom geheten met een bloemetje.

----------------------------------------------------------------------